Gezondheidscentrum Leiden
Oosterkerkstraat 1, 2312 SN Leiden
071 516 255

Huisartsen > Huisartsencentrum Leiden

Huisartsencentrum Leiden

Afspraak maken

U kunt de praktijk bellen om een afspraak te maken. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw komst. Zij is daartoe opgeleid en doet dat voor de organisatie van het spreekuur. Indien u klachten heeft die dezelfde dag gezien moeten worden verzoeken wij u om tussen 8.00 uur en 10.00 uur te bellen.

Spoed

Indien er sprake is van een levensbedreigende situatie belt u het praktijknummer. Als de assistente in gesprek is, komt u in het keuzemenu. Druk dan optie 1. U wordt dan direct doorverbonden met de assistente of arts.
Als iedere seconde telt belt u 112.

Spoedeisende hulp buiten praktijktijden

Heeft buiten de praktijktijden medische zorg nodig, dat niet kan wachten tot de praktijk weer geopend is, belt u dan met de spoedpost SHR 0900-5138039

Spreekuur huisartsen

De huisartsen houden van maandag t/m vrijdag spreekuur.

Huisbezoeken

Wanneer het door ziekte of handicap onmogelijk is om op de praktijk te komen, kan de huisarts u thuis bezoeken. De praktijkassistent beoordeelt samen met de huisarts of een bezoek wordt afgelegd. Geen vervoer is geen reden voor een huisbezoek. Het huisbezoek voor dezelfde dag dient u voor 10.00 uur aan te vragen.

Spreekuur praktijkassistente

De praktijkassistente heeft haar eigen spreekuur. U kunt bij haar terecht voor controles, wondverzorging, zwachtelen, oren uitspuiten, uitstrijkjes, vaccinaties, urine onderzoek, wratten verwijderen en verwijderen van hechtingen. Hiervoor kunt u een afspraak te maken.

Spreekuur praktijkondersteuner Somatiek

Praktijkondersteuners zijn opgeleid om huisartsen te ondersteunen in de zorg voor chronisch zieke mensen en kwetsbare ouderen. Zij houden spreekuur o.a. voor mensen met diabetes mellitus, astma/COPD en longfunctie onderzoek.

Spreekuur Praktijkondersteuner GGZ

De praktijkondersteuner GGZ is opgeleid om de huisarts te ondersteunen bij de behandeling van mensen met stemmingsklachten, burn-out en beginnende geheugenklachten/dementie.

Uitslagen van aanvullende onderzoeken

U kunt iedere werkdag tussen 14:00 uur en 16.30 uur bellen voor de uitslagen.
Indien mogelijk vertelt de praktijkassistent u dan de uitslag.

Urine onderzoek

Indien u denkt dat u een blaasontsteking heeft, kunt u voor 10.00 uur urine inleveren. Dit moet in een schoon, goed afgesloten potje. Indien nodig kunnen wij die verstrekken. De urine mag niet ouder zijn dan 2 uur en, indien noodzakelijk, het liefst in de koelkast zijn bewaard. Na 14.00 uur kunt u voor de uitslag bellen en liggen er zo nodig medicijnen klaar bij de apotheek.

Huisartsencentrum Leiden

Oosterkerkstraat 1
2312 SN Leiden

071 516 2535

U vindt het gezondheidscentrum aan de Oosterkerkstraat 1 in Leiden